بالا بردن سرعت سایت

سرعت یکی از مهمترین قسمت های سایت میباشد . سایت با سرعت پایین باعث افت رتبه شما و کاهش کاربران خواهد شد . با بالا بردن سرعت سایت شاهد بهبود رابط کاربری و هم بهبود رتبه خود در موتورهای جستجو خواهید شد.

این لیست شامل موارد زیادی میشود که برای تمامی موتورهای جستجو مناسب میباشند .

حتما قبل از شروع از سایت بک آپ تهیه بفرمایید تا در صورت بروز مشکل بدون نگرانی سایت خود را بازگردانی کنید .

فاکتورهای مربوط به سرور

۱ – فعال سازی Keep-Alive

استفاده از Keep-Alive باعث کاهش تعداد ارتباط سرور و مرورگر شده و میتواند به سرعت سایت شما کمک کند . در صورت تست سرعت سایت خود در Gtmetrix میتوانید گزینه Keep-Alive را ببینید که اگر غیر فعال باشد باید از هاستینگ خود بخواهید آن را برای شما فعال کند .

در صورتیکه سایت پربازدید دارید و از وب سرور لایت اسپید استفاده میکنید و اخطار استفاده نکردن از , را دارید Keep-Alive جای نگرانی نیست اما رای درست کردن آن میتوانید از تنظیمات لایت اسپید اقدام به درست کردن آن بکنید .

۲ – حافظه کش مرورگر  Leverage browser catching

با فعال کردن حافظه کش مرورگر بسیاری از فایل های سایت در مرورگر کاربران کش میشود و در زمانیکه دوباره به سایت برمیگردند آن فایل ها از مرورگرشان بارگزاری میشود و میتوان با اینکار سرعت بارگزاری را افزایش داد .

۳ – انتخاب یک هاست مناسب اولین قدم برای داشتن یک وب سایت پرسرعت میباشد

در انتخاب هاستینگ خود دقت کنید . گوگل فرقی بین هاست و سرور اختصاصی در صورت درست بودن تنظیمات و منابع مناسب قائل نمیشود ولی طبق تجربه من هیچ هاستی کیفیت سرور اختصاصی را ندارد .

۴ – از Gzip استفاده کنید

فشرده ساز Gzip یکی از معروف ترین و رایج ترین فشرده سازها میباشد که ۷۰% تا ۹۰% میتواند حجم را کاهش دهد . در صورتیکه فعال نمیباشد میتوانید با استفاده از پلاگین WP HTTP Compression در وردپرس از آن استفاده کنید . از سمت سرور هم میتوان آن را فعال کرد . در حال حاضر بیشتر سرورها از Gzip پشتیبانی میکنند . البته سعی کنید از سمت سرور این مورد را درست کنید تا با پلاگین زیرا به روز رسانی جدیدی برای این پلاگین منتشر نشده است .

۵ – ریدایرکت صفحه فرود را قابل کش کنید

اگر نسخه موبایل سایت شما دارای URL مجزا نسبت به نسخه دسکتاپ است باید به آن قابلیت کش اضافه کنید تا بازدید کنندگان سرعت بارگزاری بیشتری را تجربه کنند .

۶ – از CDN استفاده کنید

شبکه تحویل محتوا یا همان CDN سیستمی است که نسبت به موقعیت جغرافیایی کاربران از سرور نزدیک به کاربر سایت را بارگزاری میکند که تاثیر زیادی در سرعت بارگذاری سایت دارد . البته اگر از سرور داخل ایران استفاده میکنید از CDN استفاده نکنید زیرا سرعت سایت را پایین می آورد .

فاکتورهای محتوا

تا زمانی که شما به سرور دسترسی نداشته باشید مهترین فاکتور برای افزایش سرعت محتوا میباشد .

۱ – از علامت ” ? ” در URL استفاده نکنید

علامت ؟ در RUL قابلیت کش شدن را ندارد . بودن این علامت رفتاری شبیه زدن کلیدهای Ctrl+F5 را دارد .

۲ – کدهای خود را فشرده کنید

فشرده و بهینه کردن کدهای HTML ، CSS و JS میتواند باعث افزایش بارگزاری سایت بشود . اگر از وردپرس استفاه میکند از افزونه Autoptimize استفاده کنید .

۳ – درخواست های بد را حذف کنید

لینک های شکسته با ارورهای ۴۰۴ و ۴۰۱ باعث ایجاد درخواست بیهوده میشوند . اگر از وردپرس استفاده میکنید از افزونه Broken Link Checker استفاده کنید و لینک های شکسته خود ار درست کنید .

۴ – منابع را از یک URL بارگزاری کنید

تمام اجزاء بارگذاری صفحه باید از دامنه همان سایت بارگزای شود . مثلا اگر عکسی از سرور دیگران گرفته شود ( در زمان کپی و پیست ) میتواند تاثیر منفی در سرعت و همچنین سئو سایت داشته باشد .

۵ – کاهش DNS Lookups

DNS Lookups به زمانی گفته میشود که آدرس آی پی به جستجوی نام میزبان میپردازد . تا زمانیکه این جستجو کامل نشود مرورگر نمیتواند کاری انجام بدهد . کاهش زمان DNS Lookups میتواند به سرعت بارگزاری سایت کمک کند .

استفاده از Sprite میتواند در کاهش DNS Lookups کمک کند . Sprite تعداد زیادی از عکس ها را به یک عکس تبدیل میکند و سرعت بارگزاری را افزایش میدهد .

  فاکتورهای عکس ، CSS و JS

۱ – ابعاد تصویر را مشخص کنید

این کار توسط قالب و مدیریت محتوا انجام میشود ، تنها کاری که شما میتوانید انجام دهید اطمینان از درست ساخته شدن بند انگشتی ها و انتخاب درست سایز تصاویر میباشد . منظور از سایز تصویر این است که باید سایز عکس ها را به اندازه های مورد نیاز قالبتان در بیاورید .

مثال : یک عکس ۵۰۰۰ * ۲۵۰۰ برای قالبی که نهایتا ۱۲۴۰ * ۶۹۸ را نشان میدهد کار اشتباهی است و فقط باعث بیشتر شدن حجم عکس و کاهش سرعت میشود .

۲ – عکس ها را بهینه سازی کنید

شما باید عکس ها را قبل از بارگذاری در فتوشاپ و در قسمت save for web حتما برای اینترنت بهینه سازی کنید . برای کاهش حجم بیشتر میتوانید در فتوشاپ گزینه meta data را روی none قرار دهید . همچنین بعد از آپلود تصاویر با پلاگین WP Smush دوباره عکس را بهینه سازی کنید . با استفاده از این پلاگین هم عکس اصلی و هم بند انگشتی ها بهینه سازی میشوند .

در صورت نیاز به آموزش بهینه سازی عکس میتوانید مقاله زیر را مطالعه بفرمایید :

بهینه سازی عکس برای سایت

۳ – CSS را در بالا و جاوا اسکریپت را در پایین صفحه قرار دهید

بودن CSS در بالای صفحه باعث جلوگیری از رندر گرفتن صفحه میشود که در بیشتر مواقع باعث جلوگیری از دیدن صفحه سفید توسط کاربر تا بارگزاری کامل صفحه خواهد شد . به دلیل مشابه گزاشتن فایل های جاوا اسکریپت در آخر صفحه نیز میتواند مفید باشد . اگر وردپرس استفاده میکنید افزونه Autoptimize کمک زیادی به شما خواهد کرد .

۴ – استفاده از کش

استفاده از کش کمک بسیار بزرگی به شما خواهد کرد . این پلاگین ها با کش کردن صفحات شما و برای بازدید بعدی کاربران آن صفحه را کش میکند و بازدید کنندگان بعدی نسخه کش شده را نشان میدهند که باعث میشود سرعت بالاتر برود و همچنین کاهش مصرف رم و پردازشگر را شاهد خواهید بود .

برای وردپرس از افزونه WP Super Catch استفاده کنید که تنظیماتی بسیار راحت و کاربردی را برای شما به ارمغان می آورد .

جمع بندی : اگر از وردپرس استفاده میکنید اولین کاری میکنید افزونه های WP Super Catch و Autoptimize را نصب کنید زیرا تاثیر بسیار زیادی در سرعت سایت دارند و نصب آنها بیشتر از ۵ دقیقه طول نمیکشد اگر هم مدیریت محتوایی دیگر استفاده میکنید پلاگین های مشابه را پیدا کنید . بعد از نصب آنها به سراغ فعال کردن حافظه کش مرورگر بروید که آن هم بیشتر از ۵ دقیقه طول نمیکشد . با ۱۰ دقیقه زمان شما سرعت سایت خود را افزایش زیادی می دهید . بعد از این ۳ مورد به سراغ بقیه گزینه ها و همچنین کاهش سرعت اولین بایت ارسالی بروید .

Gogadminoمشاهده نوشته ها

Avatar for gogadmino

من مهرداد ، علاقه‌مند به تولید محتوا و ترجمه مقالات و کتابهای روز جهان هستم. مديريت وب سایت کوروک و وبرينا را نيز بر عهده داشته و طراحی سایت و سئو را به طور حرفه‌‌ای انجام میدهم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *