اگر تازه کار هستید و میخواهید یک وب سایت راه اندازی کنید خوب جایی آمده اید !!!
نکاتی را باید قبل از راه اندازی وب سایت بدانید تا هم سودجویان سر شما کلاه نگذارند و هم اینکه اصلا بدانید سایت بدر شما میخورد یا نه . فرق نمی کند که شما چه نوع سایتی میخواهید راه اندازی کنید بزرگترین نکته این است که شما باید خودتان تمام کارهای سایت را از صفر شروع کنید . راه اندازی سایت بسیار راحت میباشد و نیاز به هیچ دانش فنی ندارد . اگر خودتان سایت را راه اندازی نکنید باعث میشود که همیشه محتاج دیگران باشید و حتی نتوانید سایت خود را درست و اصولی اداره کنید و به همین دلیل اینکار را به زودی کنار خواهید گذاشت .
نکات مهم
۱ – طراحی سایت و راه اندازی را چه کنیم ؟
تقریبا میشود گفت که طراحی سایت از بین رفته است و مدیریت محتوای آماده مانند : وردپرس و جوملا جای آنها را گرفته اند که به سادگی و رایگان قابل دانلود و نصب هستند . همه آنها فارسی سازی شده اند و مشکلی از این لحاظ وجود ندارد .
طراحی سایت فقط برای وب سایت های بزرگ که نمیتوان با مدیریت محتوای آماده و قالب های آماده آنها را راه اندازی کرد پیشنهاد میشود . این را بدانید با صرف هزینه های بسیار زیاد هم تقریبا هیچ کس برای شما یک وب سایت را از صفر نمی نویسد و طراحی نمی کند . اگر هم طراحی کند عملکرد و امنیت خوبی ندارد .
۲ – هزینه راه اندازی وب سایت چقدر است ؟
حدود ۲۰۰ هزار تومن سالیانه
۳ – شما برای راه اندازی اولیه یک وب سایت به موارد زیر احتیاج دارید :
دامنه : ۶۰۰۰ تومن یا ۱۰ دلار . البته برای دامنه های ir. و com.
هاست : ۳۰۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰۰ تومان .
قالب : ۵۰۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰۰ تومان .
مدیریت محتوا : رایگان
۴ – مدیریت محتوا چه چیزی نصب کنیم ؟ ( سایت ساز )
انتخاب مدیریت محتوا ( cms ) یا به زبان ساده سایت ساز یکی از مهمترین قسمت های وب سایت میباشد ، زیرا با نصب و تست مدیریت محتوا های مختلف گیج میشوید ، وقت شما گرفته میشود و نتیجه مطلوب را نمی گیرد .
بهترین گزینه حال حاضر وردپرس میباشد . تقریبا میتوان گفت وردپرس بدون رقیب است . تمامی امکانات مورد نیاز شما داخل وردپرس موجود میباشد .
۵ – هدف سایت و آخر کار را از همان اول ببینید
شما باید همان اول کار ، هدف و نهایت در آمد و کارآیی سایت را ببینید و حساب کنید که این کار زحمت و ارزش آن را دارد یا خیر .
مثلا : شما یک وب سایت فروش تلویزیون راه اندازی میکنید و طبق حساب و کتاب میفهمید که بعد از ۳ سال به در آمد ۳ میلیون در ماه و نهایت ۵ میلیون تومان خواهد رسید . حالا باید حساب کنید که این حداکثر درآمد به درد شما میخورد یا خیر ؟ این سوال را خودتان باید پاسخ داده و تشخیص دهید به دردتان میخورد یا خیر ؟
۶ – سعی کنید سایت را محدود نکنید
مثلا : یک وب سایت راه اندازی میکنید و میخواهید کاور موبایل بفروشید . اسم دامنه خود را نیز می گذارید ” mobilecover.ir/.com ” اما بعد از یک مدت متوجه خواهید شد که نمی توانید فقط با فروش کاور موبایل درآمد زایی کافی کنید . سعی کنید مقداری آینده بین باشید و به گسترش کار نیز فکر کنید و به طور مثال روی کل لوازم جانبی موبایل کار کنید و اسم سایت را بگذارید mobijanebi.ir/.com .
۷ – اگر هم وب سایت محتوایی دارید باز هم به همین شکل به مشکل خواهید خورد . به مثال زیر توجه کنید .
مثال : یک وب سایت درباره حیوانات خانگی راه اندازی میکنید و بعدا متوجه میشوید محتوای خاصی دیگر نمی تواند به آن اضافه کنید یا در بین مردم محبوب نیست . شما به جای اینکه فقط روی حیوانات خانگی کار کنید روی چند زمینه مثل مجله اینترنتی کار کنید که بتوانید هر مقاله ای که خواستید داخل آن بگذارید .
۸ – وب سایت وقت زیاد میخواهد و بازده آن در بلند مدت خود را نشان میدهد
وقت زیاد و دیر به نتیجه رسیدن سایت را باید از همان اول قبول کنید ، اما بدانید پس از سپری شدن این مدت پول خوبی میتوانید از آن در بی آورید . اگر به دنبال یک کار زود بازده هستید وب سایت اصلا به درد شما نمی خورد .
۹ – رقبای خود را از همان اول دقیق بررسی کنید
شما قبل از راه اندازی سایت باید رقبا را مد نظر داشته باشید . یعنی اگر سایت های بسیار قوی ، قدیمی و محبوب در آن زمینه فعالیت میکنند اگر نمی توانید از آنها بهتر کار کنید یا حتی رقابت کنید اصلا وارد اینکار نشوید .
مثلا : وقتی وب سایتی مشابه دیجی کالا و دیوار میخواهید راه اندازی کنید کار شما ۱۰۰۰ برابر سخت تر میشود ، زیرا همه به این سایت ها اعتماد دارند و آنها را میشناسند .
۱۰ – از سایت های کم رقیب یا بی رقیب شروع به فعالیت کنید
سایت های موجود را بررسی کنید و ببینید در چه زمینه هایی وب سایت راه اندازی نشده و یا اینکه وب سایت هایی هستند ولی آن چنان قوی نیستند . این وب سایت ها را نشان کنید ، زیرا بهترین و سریعترین راه رسیدن به و موفقیت هستند .
۱۱ – بار علمی خود را در زمینه فعالیتی خود بالا ببرید
شما باید روی زمینه فعالیتی خود تسلط و اطلاعات بسیار زیادی داشته باشید زیرا مخاطب به سادگی بعد از مدتی این موضوع را خواهد فهمید و در صورت نداشتن اطلاعات کافی مشتری و بازدید خود را از دست میدهید .
۱۲ – روی آینده نیز حساب باز کنید
مطمئنا تا همین الان متوجه شده اید که همه چیز دارد اینترنتی میشود . قطعا تا چند سال آینده مانند کشورهای دیگر در ایران هم همگی رو به اینترنت آورده و از آن استفاده میکنند . اگر کسب و کار شما در اینترنت نباشد مطمئنا دچار مشکلات جدی خواهید شد . بنابراین اگر در ابتدای کار بازدید مطلوب و سود زیادی نصیبتان نشد ناراحت و نا امید نشوید و به آینده نیز نگاهی داشته باشد .
۱۳ – تمام کارها و امکانات سایت را در زمان راه اندازی پیاده کنید
تمام امکاناتی که برای سایت خود مدنظر دارید از همان ابتدای راه اندازی پیاده سازی کنید زیرا امکان دارد قالب خریداری شده یا حتی مدیریت محتوای انتخابی شما قابلیت اضافه کردن آن را نداشته باشد .
بعد از گذشت مدتی از راه اندازی سایت تغییر در آن نسبتا کار سختی است . حتما در ابتدای کار تمامی کارهای لازم را انجام دهید .
۱۴ – آنالیز عرضه اینترنتی را حتما انجام دهید
شما باید قبل از راه اندازی فروشگاه ، کسب و کار مورد نظر را آنالیز کنید که به صورت اینترنتی میتوان راحت آن را انجام داد و از نظر هزینه و دیگر موارد به نفع کاربر خواهد بود یا خیر .
مثلا میخواهید روغن کنجد بفروش برسانید باید حساب کنید هزینه پست و درد سر بسته بندی را میتوانید حل کنید و قیمت تمام شده به صرف مشتری هست یا خیر ؟
لیست زیر را چک کنید
۱ – آیا مشتری میتواند ارزان تر جنس را با همان کیفیت تهیه کند ؟
۲ – آیا صرف اقتصادی به دلیل هزینه ارسال برای خریدار دارد ؟
۳ – اگر رقیب وجود دارد قابل رقابت با آنها هستید ؟ ( از نظر قیمت ، کیفیت ، پشتیبانی )
۴ – آیا مشتری های زیادی به دنبال محصول شما هستند ؟ ( محصول پر تقاضا بهتر میباشد ، مثلا موبایل )
۱۵ – هر کجای طراحی سایت یا اداره کردن آن به مشکل برخوردید در گوگل آن را جستجو کنید
در حال حاظر شما ۹۹% نیاز اطلاعاتی و مشکلات وب سایت خود را میتوانید از گوگل بدست بی آورید و به کسی احتیاج ندارید . البته آموزش های مدیریت محتوای وردپرس از تمامی مدیریت محتواها بیشتر میباشد . سعی کنید وردپرس را به عنوان مدیریت محتوا انتخاب کنید .
جمع بندی : باید قبل از راه اندازی سایت اطلاعات اولیه ای نسبت به چگونگی آن را کسب کنید ، سپس باید ببینید که قابلیت عرضه اینترنتی وجود دارد یا خیر ؟ البته پیشنهاد میشود هر کاری که انجام میدهید ؛ در اینترنت نیز حضور داشته باشید . شما نیاز به هزینه های زیاد جهت طراحی سایت نخواهید داشت و خودتان میتوانید به راحتی وب سایت را راه اندازی کنید .
بدون دیدگاه