هاست چیست ؟ وب هاستینگ یا میزبانی وب به فضایی گفته میشود که مدیر سایت میتواند فایل های وب سایت خود را در آن قرار دهد . حال برای اینکه تمام مردم بتوانند به این فایل ها دسترسی داشته باشند این هاست باید داخل کامپیوتری قرار بگیرد که به آن سرور میگویند و باید به اینترنت پرسرعت وصل باشد .
به زبان ساده : هاست قسمتی از یک کامپیوتر (سرور ) است که میتواند اطلاعات شما را در اینترنت به نمایش بگذارد . هاست قسمت کوچکی از سرور میباشد یعنی یک سرور را بین مثلا ۳۰۰ نفر تقسیم میکنند که به هرکدام از این ۳۰۰ قسمت هاست گفته میشود . در اصل اسم آن هاست اشتراکی میباشد .
خرید هاست با توجه به تنوع در ارائه آنها میتواند موجب سردرگمی و انتخاب نادرست در هنگام خرید بشود . خرید هاست مناسب تاثیر زیادی در سرعت و سئو وب سایت خواهد داشت .
هاست لینوکس یا هاست ویندوز
منظور از این ۲ هاست سیستم عامل کامپیوتر شما نمی باشد . اگر شما از ویندوز استفاده میکنید نباید حتما هاست ویندوزی بخرید بلکه شما باید با توجه به نیاز و نوع سایت خود یکی از آنها را خریداری کنید .
هاست لینوکس : عموما این نوع هاست برای راه اندازی وب سایت مورد استفاده قرار میگیرد . زیرا یک سیستم متن باز میباشد که میتواند مدیریت محتوا ( cms ) های محبوبی مانند : وردپرس ، جوملا ، پرستاشاپ ، توماتوکارت و دروپال را میزبانی کند . بنابراین اگر تمایل به استفاده از مدیریت محتواهای گفته شده دارید باید هاست لینوکس سفارش دهید .
هاست ویندوز : این نوع هاست ها گران قیمت تر بوده زیرا برای راه اندازی آن باید برنامه های مورد استفاده را از شرکت مایکروسافت خریداری کرد . اگر مدیریت محتوای شما یا برنامه نویس شما به asp و asp.net نیاز داشته باشد باید هاست ویندوزی خریداری نمایید .
چگونه هاست خود را انتخاب کنیم ؟
بسیاری از گزینه های نوشته شده در هنگام خرید هاست زیاد مهم نیستند و تاثیری برای یک سایت جدید ندارند که به آنها اشاره ای نکرده ایم . مهمترین قسمت های انتخاب هاست مناسب عبارتند از :
پهنای باند مناسب داشته باشد
این مورد برای سایت های تازه تاسیس هیچ اهمیتی ندارد زیرا بازدید زیادی ندارد که بخواهد پهنای باند زیادی مصرف کند . بعد از مدتی مقدار پهنای باند مصرفی خود را نسبت به نوع وب سایت ، قالب و دیگر موارد میتوانید محاسبه کنید . برای سایت های دانلودی باید هاست دانلود برای فایل های دانلودی خود تهیه کنید .
فضای هاست را متناسب با فعالیت خود انتخاب کنید
فضای هاست در هر موقعی که نیاز داشته باشید قابل ارتقا میباشد . حداقل ۵۰۰ مگابایت خریداری نمایید تا بتوانید خودتان بک آپ گیری نموده و دانلود کنید . در صورت نیاز با ارسال یک تیکت پشتیبانی میتوانید فضای هاست خود را افزایش دهید ، البته بعضی از شرکت ها افزایش فضای هاست را در پنل کاربری مشترکان قرار میدهند .
امکان ریستور کردن بکاپ توسط کاربر را داشته باشد
این مورد در اوایل کار زیاد بدردتان میخورد تا در صورت لزوم خودتان سریعا سایت را ریستور کنید . در آینده نیز در صورت بروز مشکلاتی مانند هک و مشکلات مدیریت محتوا و غیره خودتان بدون صرف هزینه میتوانید آن را ریستور کنید .
نوع هارد ssd باشد
هارد هاست به ۲ صورت ssd و hdd ارائه میشوند . هارد باید حتما از نوع ssd باشد تا سرعت بیشتری را تجربه کنید .
کنترل پنل هاست سی پنل باشد
در هاستینگ های اشتراکی حتما باید نوع سی پنل سفارش داده بشود . تا هم از ssl رایگان پشتیبانی کند و هم اینکه کار کردن با آن برای مدیران تازه کار بسیار بهتر و راحت تر است .
هاست داخل ایران باشد
محل نگهداری سرور را ایران انتخاب کنید زیرا مزایایی مانند : سرعت بیشتر و امنیت بیشتر را دارند . البته هاست های خارج از ایران از نظر سئو در رتبه بالاتری هستند ، اما سرعت آنها پایین تر است .
لایت اسپید روی سرور نصب باشد
لایت اسپید یک وب سرور است که سرعت سایت و عملکرد آن را تقویت میکند .
Ssl رایگان داشته باشد
هزینه ssl نسبتا زیاد است به همین دلیل از هاستینگ هایی که آن را رایگان ارائه میدهند استفاده کنید .
تعداد ساب دامین و اد آن دامین را ببینید
ساب دامین باید بی نهایت باشد . اد آن دامین باید حداقل ۱ عدد باشد .
شرکت ارائه دهنده هاست معتبر باشد
یکی از مهمترین قسمت های انتخاب هاست همین مورد است . به دلیل تبلیغاتی بودن هاستینگ خاصی پیشنهاد نمیشود ، اما باید بدانید که مهمترین قسمت های انتخاب شرکت هاستینگ معتبر بودن ، قدیمی بودن و پشتیبانی قوی آن است . از هاستینگ های تازه کار به دلیل ارزان بودن استفاده نکنید زیرا سایت خیلی مهم است و اگر هاستینگ مشکل داشته باشد امکان دارد اطلاعات شما از بین برود . ۲ لینک زیر مربوط به مقایسه شرکت های هاستینگ میباشد :
بدون دیدگاه