گوگل سایت کند را دوست ندارد !! به فکر باشید !!!
هرچقدر که از عمر اینترنت و سایت میگذرد سرعت موردنیاز نیز بالا میرود . خیلی از موارد هستند که در سرعت سایت تأثیر دارند که باید تمامی آنها را بررسی کنید و به بهینه کردن تکتک آنها بپردازید . سرعت سایت یکی از فاکتورهای مهم برای گوگل است که باید حتماً موردتوجه قرار بگیرد .
سرعت سایت وردپرسی باید بین ۸۰۰ میلیثانیه تا ۲ ثانیه باشد . یعنی حداکثر زمان بارگزاری سایت شما باید ۲ ثانیه باشد .
چرا سرعت سایت مهم است ؟
۱ ثانیه تأخیر در برگزاری سایت باعث بروز موارد زیر میشود :
- %۷ کاهش نرخ تبدیل به مشتری
- %۱۱ کاهش بازدید صفحات
- %۱۶ کاهش رضایت کاربران
بارگزاری سایت شما از نقاط مختلف جهان متفاوت است به همین علت است که وقتی شما تست سرعت میگیرید سایت های مختلف به شما رقم های متفاوتی میدهد که نشانگر تست سایت شما از نقاط مختلف جهان است .
مثلاً اگر هاست ( سرور ) شما در ایران باشد و تست سرعت از آمریکا یا کانادا بگیرید سرعت سایت شمارا بسیار پایین نشان میدهند درصورتیکه در تست سرعت اروپایی شما نمره بسیار بهتری خواهید گرفت و از همه مهمتر سرعت لود شما در ایران بسیار بالاتر از تست سرعتهای انجامشده است . بنابراین از هاست داخل ایران استفاده فرمایید .
از دید ” گوگل سرعت بیشتر = رنک بالاتر ” است .
افزایش سرعت بدون دانش فنی و کدنویسی
به این معنا است که لازم به تغییر در کدهای قالب و پلاگین ها نیستید .
۱ – بهروزرسانی تکنولوژی هسته
%۹۹٫۹۹۹۹ از ما قادر به بهینهسازی PHP نیستیم اما بهراحتی میتوانیم آن را بهروزرسانی کنیم . سعی کنید به آخرین نسخه PHP هاست خود را بهروزرسانی کنید . البته ممکن است سایت شما به مشکل بخورد و عملکرد درستی نداشته باشد که در این صورت باید نسخه PHP خود را به نسخه قبلی بازگردانید که همهچیز بهراحتی به حالت قبلی بازمیگردد .
۲ – مدیریت محتوای خود را بهروزرسانی کنید
به روزرسانی مدیریت محتوا مثل وردپرس باعث افزایش کارایی آن و افزایش سرعت آن منجر میشود . همچنین بهروزرسانی باعث امنیت بالاتر سایت شما خواهد شد .
۳ – کاهش تعداد درخواستها ( Request )
بسیاری از درخواستها اضافی هستند و باعث کاهش سرعت برگزاری سایت شما میشوند . با استفاده از ابزار Pingdom میتوانید تعداد درخواستهای خود را مشاهده و نسبت به کاهش آن اقدام کنید .
در صورت زیاد بودن درخواستها و عدم توانایی در درست کردن آنها میتوانید قالب خود را عوض کنید زیرا بسیاری از قالبها کدنویسی ضعیفی دارند .
از پلاگین های بارگزاری با تأخیر ، عکس استفاده کنید ( Lazy load )
یکی از ابزارهای مناسب برای بالا بردن سرعت بارگزاری سایت ؛ تأخیر در بارگزاری عکسهای سایت است . این کار باعث کاهش درخواست نمیشود اما باعث میشود در صورت نیاز عکسها برگزاری بشوند . تأخیر عکس به این معنی است که در هنگامیکه کاربران صفحه را پایین میبرند در همان هنگام که عکسها موردنیاز هستند لود شده و سرعت برگزاری سایت بالاتر خواهد رفت .
فشردهسازی و ادغام درخواستها
شما با فشرده کردن فایلهای css و js میتوانید حجم آنها را کم کنید و با ادغام آنها در ۱ یا چند فایل میتوانید تعداد درخواستها را کاهش دهید . با استفاده از پلاگین Autoptimize میتوانید این کار را بهراحتی انجام دهید .
صفحات سنگین خود را به چند صفحه تبدیل کنید
مثلاً پستی با ۵۰ عکس و توضیحات بسیار زیادی دارید که سرعت آن پایین است میتوانید با استفاده از چند صفحه کردن پست آن را به چند صفحه تقسیم کرده و سرعت برگزاری را افزایش دهید .
۴ – حذف پلاگین های ضعیف و اضافی
پلاگین های اضافی و بیکیفیت خود را حذف کنید . همیشه از پلاگین های معتبر استفاده کنید که دارای نصب فعال زیاد باشند . با استفاده از پلاگین P3 میتوانید بفهمید که کاهش سرعت شما از کدام پلاگین است و کدامیک از آنها بیشتری زمان را برای برگزاری نیاز دارد . همیشه پلاگین های اضافی را حذف کنید .
۵ – کدهای بیمورد را حذف کنید
داشتن کدهای جاوا اسکریپت زیاد باعث زیبایی و دلربایی سایت میشوند که در نگاه اول چشم کاربران را جذب میکند اما بعد از استفاده از سایت متوجه سرعتپایین و تأخیر در عملکرد سایت میشوند . بنابراین شما باید این طراحیهای گرافیکی سنگین را حذف کنید .
مثال : منوی سایت شما بسیار زیبا است و با کدهای جاوا اسکریپت زیادی طراحیشده در نگاه اول بسیار عالی هستند اما بعد از کلیک کردن روی آن کاربر متوجه تأخیر درباز شدن آن و پاسخدهی ضعیف آن میشود که به رابط کاربری آسیب وارد میکند .
۶ – از CDN استفاده کنید
CDN یا همان شبکه تحویل محتوا سایت شمارا در چند سرور کپی میکند و نسبت به موقعیت مکانی کاربر سایت شمارا از نزدیکترین سرور بارگزاری کرده و باعث میشود سرعت بالایی را تمامی کاربران شما تجربه کنند .
سرویسدهندگانی مانند Cloudflare این خدمت را بهصورت رایگان انجام میدهند که میتوانید از آن استفاده کنید البته یادتان باشد که درصورتیکه از هاست ایران استفاده میکنید از CDN استفاده نکنید زیرا باعث کاهش سرعت سایت خود میشوید .
۷ – فعال کردن کش
یکی از مهمترین کارهایی که باید برای افزایش سرعت سایت انجام دهید استفاده از کش است زیرا تأثیر بسیار زیادی در سرعت سایت شما دارد . با استفاده از کش صفحات سایت شما بهصورت آماده تحویل کاربران داده میشود و در هر بار باز شدن صفحه سایت وردپرس نیاز به آماده کردن صفحه از ۰ را ندارد و همان صفحه آماده و کش شده را تحویل کاربر میدهد .
مثال : در هنگامیکه شما میخواهید ۵+۴ را محاسبه کنید نیاز به انجام عملیات ریاضی دارید که به ۹ برسید اما در دفعات بعد نیاز به این کار نیست و میتوان ۹ را حفظ کرد و در دفعات آینده از آن استفاده کرد . کش همین کار را میکند و ۹ را ذخیره میکند و در صورت نیاز آن را نمایش میدهد .
پلاگین های زیادی برای کش وجود دارد که میتوانید از مقاله زیر برای انتخاب بهترین آن اقدام کنید :
۸ – دیتابیس را بهینه کنید
بعد از مدتی استفاده از وردپرس دیتابیس شما آرامآرام پر از اطلاعاتی میشود که به درد نمیخورند و باید پاکسازی شوند . البته این را بدانید پاکسازی دیتابیس برای سایت هایی با بازدید کم زیاد مهم نیست زیرا این موارد بدردنخور در آنها خیلی کم است . با استفاده از پلاگین WP Optimize میتوانید بهینهسازی دیتابیس را انجام دهید اما حواستان باشد که این کار برگشتناپذیر است و حتماً قبل از این کار از سایت خود بک آپ کامل تهیه کنید .
۹ – عکسهای خود را بهینه کنید
سعی کنید در کل از عکس کمتری استفاده کنید اما بعضی از سایتها نیاز به استفاده از عکسهای زیادی هستند که در هر ۲ صورت شما باید عکسهای خود را بهینه کنید . با استفاده از فتوشاپ و پلاگین WP-Smush میتوانید این کار را انجام دهید .
۱۰ – فشردهساز Gzip را فعال کنید
این مورد در حال حاضر در بیشتر هاست ها فعال است اما درصورتیکه در هاست شما فعال نباشد کندی سرعت زیادی را تجربه خواهید کرد . با استفاده از تستهای سرعت سایت مانند GTmetrix میتوانید از فعال بودن این مورد در هاست خودآگاه شوید .
۱۱ – از دزدی سرور جلوگیری کنید
این مورد بهصورت مستقیم باعث افزایش سرعت سایت نمیشود اما استفاده از منابع سرور ، سرعت شما را کاهش میدهد مخصوصاً اگر سایت پربازدیدی داشته باشید .
به بیان ساده بسیاری از سایتها با قرار دادن لینک عکسهای شما در مطلب خود باعث بارگزاری عکس از سرور یا همان هاست شما میشوند که برای شما فقط ضرر دارد و منابع شما ( رم و پردازنده ) به سود سایت دزد مصرف میشوند . برای جلوگیری از این کار کد زیر را در فایل .. قرار دهید :
#disable hotlinking of images with forbidden or custom image option RewriteEngine on RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$ RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?wpbeginner.com [NC] RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?google.com [NC] RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ – [NC,F,L]
اول از اینکه باید شرکت مناسب هاستینگ را انتخاب کنید و فقط از شرکتهای معتبر با پشتیبانی خوب سرویس بگیرید . شما برای میزبانی سایت خود میتوانید از یکی از موارد زیر استفاده کنید :
هاست : ارزانترین نوع برای نگهداری سایت است . البته پیشنهاد ما برای اولین سایت شما همین هاست است زیرا نیاز به دانش فنی ندارد . اما معایبی مانند کندی سرعت نسبت به سرور اختصاصی و آسیب دیدن از سایتهای دیگر روی سرور به دلیل اسپم بودن را باید لحاظ کرد . البته اگر سایتها بهصورت اصولی روی سرور باشند و تعداد آنها کم باشد کمبود سرعت در هاست مشاهده نمیشود اما تجربه نشان داده است که اصولاً سایتهای زیادی روی سرور میگذارند و سرعت آن را کم میشود .
هاست وردپرس : یک نوع هاست با تنظیمات مخصوص به وردپرس و بهینهشده برای میزبانی وردپرس است . در مورد شرکتهای ایرانی ارائهدهنده این نوع هاست ها و کیفیت آنها ما نمیتوانیم اظهارنظر کنیم زیرا سرویسی دریافت نکردهایم اما پیشنهاد ما استفاده از هاست های معمولی از شرکتهای معروف است .
سرور مجازی : یک نوع سرور اختصاصی ارزانقیمتتر است که اصولاً قبل از سرور اختصاصی استفاده میشود . مدیریت این نوع سرور مقداری نیاز به دانش فنی دارد اما زیاد سخت نیست . سرعت بالاتر و در امان بودن از دست سایتهای اسپم از خوبیهای آن است .
سرور اختصاصی : بهترین نوع سرور است که همه چیز در دستان شما بوده و کنترل کل سرور در اختیار شماست . عموماً بهترین سرعت را از این سرور میتوانید دریافت کنید .
بدون دیدگاه